TO SU TE Tinkture!

Kapi zdravlja u tinkturama

Tibetanska medicina kaže da organi rade u paru. Dr. naturopatske medicine Damir Milčić na svom dijagnostičkom uređaju koji se zasniva na kompjuterskoj pulsometriji može odrediti hiper ili hipo funkciju pojedinih organa i organskih sustava. Ima ih dvanaest. Na temelju toga može se dati preporuka što učiniti da se organske sustave dovede u fiziološki sklad. Ova medicina ima zgodnu uzrečicu „život započinje prvim otkucajem srca i naravno završava zadnjim“, zato se ona bazira na očitavanju pulsa.

Ruska akademija znanosti i umjetnosti je zato osmislila kompjuterski program koji uz pomoć specijalno izrađene sonde očitava potrebne parametre iz samog pulsa određene osobe. Kroz puls se može odrediti i imunološki status svakog pojedinog organskog sustava, ali mu ova medicina prilazi holistički, tj. pojedini sustav koji se dijagnosticira stavlja se u odnos čitavog organizma i onda ovaj nam uređaj daje smjernice po kojima se preporučuju određeni ljekoviti pripravci. Pripravci su predviđeni ciljano za određeni organski sustav.

  • Odabrane biljke se potapaju u alkoholu 20ak dana.
  • Kroz puls se može odrediti iimunološki status svakog pojedinog organskog sustava (Ruska akademija znanosti)
  • Dvanaest organski sustava koji rade u parovima

TOSUTE 2
Tosute about us

TO SU TE Tinkture!

Organski sustav i tibetanska medicina

Organi koji rade u paru po tibetanskoj medicini su: pluća-debelo crijevo; žuč-jetra; mokraćni mjehur-bubrezi; želudac-slezena; živčani sustav-krvožilni sustav; srce-tanko crijevo. Poznavanje ovakve filozofije omogućava lakše razumijevanje poremećaja koji se događaju u organizmu, a s ovom metodom se mogu predvidjeti i putevi širenja primarnih tumora kroz metastaze. Na primjer, kod karcinoma debelog crijeva u većini slučajeva pojava metastaze će se uočiti na jetri, a nakon toga i na plućima. To znači da je tumor debelog crijeva, kako to kaže tibetanska medicina, krenuo prema svome parnom organu – plućima. Ovo se lako utvrdi preventivnim funkcionalnim pregledom gdje se na vrijeme uočava slabija funkcija određenog organa i postavlja se sumnja na određenu patologiju.

Nadalje, tibetanska medicina tvrdi da svaki unutarnji organski sustav ima svoj izlaz prema vanjskom svijetu, pa će tako disfunkcija mokraćnog sustava stvoriti problem na ušima, žuč na očima, dok će disfunkcija nekih drugih organskih sustava stvoriti određena bolna stanja na pojedinim dijelovima tijela gdje je točka izlaza. Primjerice, na osnovi početaka nekih migrena možemo zaključiti koji organski sustav ih stvara u obliku boli, tako bol oko desnog oka može ukazivati na problem s debelim crijevom, a bol oko lijevog oka i u potiljku na probleme sa žuči, bol u čelu vezuje se sa problemima sa cirkulacijom, bol u vratu na probleme s bubrezima…

Ako osoba ima disfunkciju debelog crijeva onda će preporuka za uzimanje ljekovitog bilja biti fokusirano za bilje koje djeluje na debelo crijevo i dodatno bilje koje će podržavati njegov parni organ odnosno pluća. Pluća i debelo crijevo su organi koji izazivaju suhoću kože, ustiju, kose, dok u psihičkom smislu mogu potencirati depresivne faze ili faze tuge.

Tinkture od najboljih prirodnih sastojaka

Nadamo se da čemo uspjeti zadovoljiti sve Vaše potrebe, te pomoći u ublažavanju tegoba i vračanje organskih sustava u njihovo normalno fiziološko stanje. Za narudžbe tinktura posjetite webshop
www.fitzona.hr ili nas direktno kontaktirajte.

Webshop